Nieuwbouw

Op de foto vlnr: Patrick Jonas en het echtpaar Anita en Evert Jansen.

Op de foto vlnr: Patrick Jonas en het echtpaar Anita en Evert Jansen.

Van der Veen Jachtbemiddeling en Vri-Jon DSA Yachts zijn een samenwerking aangegaan waarbij de krachten zijn gebundeld. In de praktijk betekent dit dat Vri-Jon DSA Yachts de bekende stalen Vri-Jon motorjachten bouwt en Van der Veen Jachtbemiddeling zich bezig houdt met de verkoop er van. Evert Jansen, directeur van laatstgenoemde onderneming: “Je ziet het vaker, dat jachtwerven ook jacht-bemiddeling er bij doen. Dat zou in ons geval betekenen dat we boten moeten gaan bouwen. Dat gaan we natuurlijk niet doen.” “Je moet doen waar je goed in bent”, zegt Patrick Jonas van Vri-Jon DSA Yachts, “en dat zijn wij in het bouwen van boten en niet zo in het verkopen er van.” Het is trouwens niet ondenkbaar dat deze nieuwe discipline in de toekomst wordt uitgebreid met de verkoop van nieuwe polyester boten en sloepen. Jansen, die vorig jaar het bedrijf overnam van de grondlegger: “We proberen het toch wat breder te trekken. Toen ik het overnam was de werkplaats volledig in dienst van de verkoop. Zonde, dan laat je wat liggen. Nu bedienen we iedereen.

Met drie ontwerplijnen bedient Vri-Jon DSA Yachts de meest veeleisende motorbootvaarder. Ruime toerschepen, functioneel en betaalbaar. Klassiek gelijnde schepen met een robuuste uitstraling. En natuurlijk de nieuwste generatie: elegant en ingehouden, exclusieve jachten met een uniek karakter.

Met de serie Open Kuip brengt Vri-Jon DSA Yachts haar nieuwe visie op varen tot leven. Door de grote, open kuip die direct doorloopt in het stuurhuis met ruime zit, wordt contact met het water en de omgeving versterkt. Het interieur is afgestemd op het beleven van ruimte en verbinding met de buitenwereld. Het stijlvolle ontwerp munt uit in elegantie; ingehouden lijnen en perfectie tot in detail maken van dit schip met recht een jacht. Bij de Open Kuip is de keuze duidelijk. Comfort aan boord en de beleving van het varen staan voorop. De open layout kent meerdere varianten, waarbij steeds opnieuw de ervaring van ruimte benadrukt wordt. De eigenaarshut met losstaand bed en de gescheiden douche en toilet zijn daar voorbeelden van. De luxueuze salon met strak gelijnd interieur geeft rust en overzicht. Het ontbreken van niveauverschil trekt alle ruimten bij elkaar en brengt een totaal nieuwe beleving van verblijf aan boord. Omdat het jacht in opdracht gebouwd wordt is het mogelijk om met specifieke wensen rekening te houden. Daarvoor worden tal van opties geboden. Zo is een uitvoering met verlaagde ramen mogelijk, maar ook de slimme optie van doorlopende gangboorden, die aansluiten op de vaste trap naar het zwemplatform. De Vri-Jon Open Kuip wordt geleverd in lengten van 8.85 tot 14.90 m., met een indeling en afwerking naar keuze van de eigenaar. Het profiel van de schepen is laag gehouden, met een lage doorvaarthoogte voor een groot vaargebied.

Betrouwbaar in ieder opzicht en veelzijdig in gebruik. De Contessa is het meest populaire en succesvolle motorschip uit de historie van Vri-Jon. Het ruime jacht met de markante raampartij in de opbouw en het grote achterdek met ideale stuurpositie, maken het schip gewild.

De uitgekiende layout van het interieur biedt ruimte aan gezin, familie en vrienden. De volwaardige, ruime kombuis is voorzien van de gemakken zoals u die thuis gewend bent. Bij de uitrusting is gekozen voor functionaliteit gekoppeld aan bedieningsgemak. De afwerking van zowel in- als exterieur is afgestemd op onderhoudsgemak en duurzaamheid.

De Contessa wordt geleverd in lengtes variërend van 11 tot 15 meter. De ruime knikspant schepen zijn standaard al compleet uitgerust zodat een langer verblijf aan boord mogelijk is. Met het stijlvolle karakter is de Contessa een bewezen concept met blijvende waarde.

Dankzij de klassieke lijnen en toch robuuste uitstraling is de Vri-Jon Classic een opvallende verschijning. Leverbaar in tal van uitvoeringen, als multiknik- en rondspant, met open of gesloten stuurhuis. Met een zeer hoog uitrustingsniveau is de Classic een schip voor langer verblijf aan boord en het maken van lange reizen.

Bij het ontwerp van de Classic is gezocht naar een schip zonder concessies. Veiligheid, vaargemak en verblijf aan boord waren de uitgangspunten. Comfortabel reizen over rivieren en kustwater was het doel. Kwaliteit, in bouw, uitrusting en afwerking, was een eis. Dat heeft geleid tot de Vri-Jon Classic.

Het schip wordt gebouwd in 6 mm dik rondspant plaatstaal en voorzien van brede gangboorden zonder niveauverschillen. De hoge zeereling en details als zwaar uitgevoerde bolders en de forse kabelaring rondom, maken het schip tot een globetrotter bij uitstek. Binnen dit concept heeft de designafdeling van Vri-Jon een interieur gecreëerd met veel binnenruimte, stahoogte en ruim bemeten zitbanken en hutten. De gescheiden hutten met eigen sanitair zijn uiterst praktisch. Alle systemen aan boord zijn ruim bemeten en het hoge uitrustingsniveau maakt de Classic daarbij nog eens uiterst luxueus. De Classic ontwerplijn kent maar liefst zes versies, van 40 tot 58 voet.